Novice

PODARITE DARILA S KMETIJ

PODARITE DARILA S KMETIJ

Ste se že odločili, s kakšnim sporočilom/darilom bi se radi letos ob koncu leta zahvalili vašim partnerjem, kupcem, zaposlenim in prijateljem? Izberite najbolj izvirno, najboljše darilo , s katerim se boste lahko osebno zahvalili ljudem, s katerimi kujete zgodbe o uspehu.

Poslovno darilo predstavlja pozornost za poslovnega partnerja, dobrodošlico gostu, je odraz potrditve in krepitve medosebnih odnosov. Poslovna darila so eden od poslovnih prijemov negovanja dobrih poslovnih odnosov. 

V zadrugi Žitek smo ustvarili  Prekmurski pisker.

V zadrugi Žitek smo ustvarili Prekmurski pisker.

Prekmurski pisker je nastal s prostovoljnim delom strokovnjakov in strokovnjakinj z različnimi znanji: etnoloških, jezikovnih, prevajalskih, pravnih, gastronomskih, lončarskih in drugih. Temeljni cilj projekta je ohranjati identiteto prekmurske pokrajine z njenimi etnološkimi in gastronomskimi značilnostmi.

Prekmurski pisker je izdelan v treh velikosti, iz prekmurske gline. Izdelala sta ga domača lončarja Darja in Franc Zelko. Dobri poznavalci kulinarike so pripravili tudi recepte za jedi, z vsebinami iz doma pridelanih sestavin, ki se lahko pripravijo v Prekmurskem piskru v pečici, ali pa se Prekmurski pisker uporabi le za serviranje, ker hrani da energijo in jo dolgo ohranja toplo. Zato Prekmurski pisker združuje lokalno tradicijo lončarstva in kulinarično tradicijo Prekmurja.

PRAZNIČNE SLADICE S ŠTAJERSKO PREKMURSKIM BUČNIM OLJEM

PRAZNIČNE SLADICE S ŠTAJERSKO PREKMURSKIM BUČNIM OLJEM

Pred nami je sezona prazničnih božičnih sladic. In več kot jih bo, bolj veseli bodo prazniki. Pripravite tudi letos kakšno prav posebno sladico, da dopolnite slasten praznični obrok. Pripravili smo vam dva enostavna recepta, katerih skrivna sestavina je Štajersko prekmursko bučno olje, ki doda sladicam bogat okus.

RAZSTAVA

RAZSTAVA

V dvorani ZRC na Petanjcih, smo pripravili raztavo Lokalna hrana.  Ob otvoritvi se je zbralo lepo število obiskovalcev.

Vljudno vabljeni!

NOVI PROSTORI

NOVI PROSTORI

Spoštovani!

Obveščamo vas, da nas odslej najdete na novi lokaciji na Petanjcih 19a.
Še vedno smo dosegljivi na telefonski številki 051 361 920 ali na 02 539 18 65.

Veseli bomo vašega obiska.

FESTIVAL LJUBLJANSKEGA IN SLOVENSKEGA PODEŽELJA

FESTIVAL LJUBLJANSKEGA IN SLOVENSKEGA PODEŽELJA

V soboto 4. oktobra 2014 smo se udeležili Festivala ljubljanskega in slovenskega podeželja v Ljubljani. Med številnimi stojnicami so obiskovalci lahko našli tudi stojnico, kjer sta se skupno predstavljala  LAS Goričko in KTZ žitek. Ponujali smo domače izdelke iz Prekmurja in različni promocijski material z nasveti o lokalno pridelani hrani in recepti. Stojnico je obiskalo veliko število ljudi, ki so lahko okusili naše dobrote in jih tudi kupili. Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem, kupcem in vsem, ki so nam omogočili sodelovanje na prireditvi.

PREDSTAVITEV NA SEJMU AGRA

PREDSTAVITEV NA SEJMU AGRA

V ponedeljek 25. avgusta smo se predstavili na Kmetijsko živilskem sejmu v Gornji Radgoni. Skupaj z Razvojno agencijo Sinergija smo predstavili aktivnosti LAS Goričko in aktivnosti KTZ Žitek. Stojnico je obiskalo veliko število obiskovalcev, kateri so dobili različni propagandni material, brošure in drugo gradivo. Odgovorili smo na številna vprašanja in jih povabili k prigrizku, ki so ga pripravili člani KTZ Žitek.

HRANA IZ NAŠE BLIŽINE

HRANA IZ NAŠE BLIŽINE

V nedeljo 24. avgusta 2014, smo se s svojim prispevkom udeležili okrogle mize "Hrana iz naše bližine".Na okrogli mizi so svoje referate in predstavitve podali predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, Zelene točke, KGZ MS, Krajinskega parka Goričko, Zadruge Žitek, občine Dobrovnik, BS Rakičan, ZEG Slovenije, kmetovalec iz Tešanovec in Ekološke kmetije Meglič.Okrogle mize se je udeležilo tudi lepo število

0

Kmetij

0

Izdelkov

0

Lokacij

0

Zadovoljnih strank

Prijava na elektronske novice